PLATBY PŘES BRÁNU PAYS JSOU ZRUŠENY. PAYS JE PRO NAŠE POTŘEBY DRAHÝ. PRO PŘEPOSLÁNÍ Z ÚČTU PAYS NA NÁŠ ÚČET ÚČTUJE DALŠÍ POPLATKY.

Aktuality, Strana 5

5.pražská degustace 25.4.2019

Dobrý podvečer,

vážení členové našeho klubu a milí příznivci dobrého vína. Dovoluji si Vás pozvat na 5.pražskou degustaci tentokrát Vinařství pod Radobýlem a vinařství Sonberk. opět v hotelu INOS dne 25.4. od 18 hodin. Obě vinařství se specializují na suchá vína a o jejich kvalitách svědčí nejen to, že jsou vína v krátké době po uvedení na trh často vyprodána, ale i ocenění na odborných soutěžích. Budou tedy mezi sebou o Vaši přízeň soutěžit vinařství z Čech i z Moravy. Na jedné straně vinice v blízkosti Radobýlu ovlivněné čedičem, na druhé straně bude prezentována úrodná Pálava.
 
Přeji příjemný gastronomický zážitek.
 
Vladislav Kos
 
Představujeme naše italská vína VI.

Jsme velmi rádi,že za poměrně krátkou dobu  si naše italská vína našla svoje zákazníky. Nyní se tedy budeme věnovat jednotlivým druhům a představíme si jejich vlastnosti. Jako šesté bude představeno PRIMITIVO DEL SALENTO z řady VINO E, které patří mezi vína, která zákazníci poptávají.

Víno PRIMITIVO SALENTO má dlouhý historický původ. Do oblasti SALENTO bylo dovezeno před více než dvěma tisící lety z daleké Dalmácie První zmínky však pocházejí z druhé poloviny 18. století, kdy Don Philip Francesco Indelicati  zjistil, že mezi odrůdami pěstovanými na jeho vinicích byla jedna zvlášť tmavá, sladká, a chutná, která dozrávala jako první.a mohla být sklízena již v srpnu. Zde tedy vznikl název hroznu PRIMITIVO (první.)

Hrozny jsou probrány, očištěny, jemně lisovány. Macerace probíhá ve vodorovných rotačních vinifikátorech o oblemu 500 hl. Během těchto 10-14 dnů probíhá také kontrolovaná fermentace při teplotě né vyšší než 30 °C. Po té víno dozrává v barikových sudech po dobu 6 měsíců. Po dokončení zrání v barikových sudech je víno stáčeno do lahví.

Barva je tmavě červená.  Ve vůni můžeme cítit  příchuť lesního ovoce, vůně je dlouhá a intenzivní. Chuťově zajímavá je stopa dubového sudu s náznaky borůvek a ostružin, chuť je silná, dlouhá, harmonická s vyšším podílem alkoholu..

Můžeme doporučit k červenýmm masům, k sýrům a zvěřině. Hodí se i k příjemně strávenému večeru ve dvou.

Servírujeme: 18 - 20 °C

Alkohol: 14 %

 Primitivo

 

Jsme partneři programu SPHERE a CARTE

Vážení a milí příznivci kvalitního vína, členové Vinného klubu Pod Kapličkou. Včera jsme podepsali Smlouvu o poskytování slev v programu SPHERE. Budeme tedy poskytovat slevy na víno držitelům karet SPHERE a CARTE ve výši 5-7 % na víno. Slevu můžete využít v košíku po zadání kódu (SP 1902), který si můžete potvrdit na www.sphere.cz.

sphere_card_180x77px

Představujeme naše italská vína V.

Můžeme konstatovat,že za poměrně krátkou dobu  naše italská vína našla svoje zákazníky. Nyní se tedy budeme věnovat jednotlivým druhům a představíme si jejich vlastnosti. Jako páté bude představeno PINOT GRIGIO z řady VINO E, které patří k vyhledávaným vínům našeho e-shopu.

Odrůda  PINOT GRIGIO   je v  Itálii nejrozšířeněnjší název pro RULANDSKÉ ŠEDÉ. Je to starobylá francouzská odrůda, která vznikla pupencovou mutací z Rulandského modrého. Do SOK byla zapsána v roce 1941 jako Burgundské šedé. V roce 1993 došlo ke změně názvu na Rulandské šedé po nedohodě a žaloby Francie na tehdejší ČSSR pro nedovolené používání názvu Burgundské. (Stejně jako Rulandské modré a Rulandské bílé).

Hrozny se sklízí ručně v druhé polovině září. Lisování probíhá za studena. Probíhá kontrolovaná fermentace při teplotě ne vyšší než 16 °C. Dále po dobu šesti měsíců se fermentuje v nerezových tancích.

Má slámově žlutou barvu s nazelenavými odlesky. Vůně je plná, s květinovými a ovocnými tóny. Chuť je plná, jemná, harmonická s dotekem zralé hrušky.

Pinot Grigio se perfektně hodí k předkrmům, ke grilované zelenině, a mladým sýrům. Zvláště vhodný je potom k úpravě sladkovodních ryb, jako je pstruh na grilu.

Podáváme při 10 °C - 12 °C

Obsah alkoholu 13.0 %

Pinot-Grigio

 

Pražská degustace Vinařství Štěpán Maňák

Vážení členové klubu, milí přátelé, milovníci dobrého vína, pokračujeme v našich pražských degustacích. Tentokrát budeme ochutnávat skvělá vína z Vinařství Štěpán Maňák. Toto rodinné vinařství se vyznačuje výrobou velmi kvalitních vín, abych se přiznal, mám pro něj slabost, líbí se mi i jejich experimentování. Jméno Štěpán Maňák je pojmem mezi vinaři a vždy zaručuje velmi vysokou kvalitu vín. Je to také výrobce vína oceněného zlatou medailí na Salonu vín 2017, je to vinařství, které se do 100 lahví Salonu vín 2018 probojovalo třemi svými víny, je to také vinařství oceněné na výstavách v Izraeli i v dalekém San Franciscu. Ale, co je neméně důležité, že jejich vína ocení nejen odborná porota, ale i my, zákazníci. Velmi příjemní a skromní lidé, Štěpán Maňák st, Štěpán Maňák ml., paní Maňáková, enolog Karel Novotný, odborníci na svém místě, co více dodat.

14_3_

Představujeme naše italská vína IV

 

Můžeme konstatovat,že za poměrně krátkou dobu  naše italská vína našla svoje zákazníky. Nyní se tedy budeme věnovat jednotlivým druhům a představíme si jejich vlastnosti. Jako čtvrté bude představeno MONTEPULCIANO D´ABRUZZO z řady CASTANOVE, které patří rovněž mezi vína,která  naši členové klubu objednávají nejčastěji..

Odrůda  MONTELPULCIANO  je v Abruzzi přítomna od nepaměti, ale až od sedmnáctého století je nazývána jeho současným jménem. Hrozno pravděpodobně pochází z jihu Řecka, v oblasti Abruzzo je hodně rozšířené a vzniká tak vynikající MONTEPULCIANO D´ABRUZZO. Odrůda dozrává velmi pozdě, takže nemůže být vysázena dále na severu. Má velké množství hroznů, temné barvy, dobře vyzrálých, s vynikajícím podílem alkoholu, středním tělem a štiplavé, divoké vůně. Má vysoký obsah tříslovin. V Abruzzu, je několik producentů, mezi něž rovněž patří CREA VINI, kteří dokáží z těchto hroznů vykouzlit to nejlepší a prokáží mimořádný potenciál tohoto vína, jako je tmavě rubínověčervená barva a po několika letech zrání chuť hořké čokolády.

 

Hrozny se opatrně lisují, macerace probíhá v dubových kádích s ručním lisováním a fermentací při kontrolované teplotě. Zrání probíhá po dobu 18 měsíců v dubových sudech a 12 měsíců v nerezových nádržích. Dalších šest měsíců leží v lahvi před jeho distribucí.

Barva je  rubínově červená s odleskem granátu. Vůně je složitá s převahou červeného ovoce, můžeme cítit švestky, velmi zralé třešně. Vyznačuje se také plným tělem, jemnou sametovou tříslovinou, které spolu harmonizují a nabízejí dlouhou a příjemnou dochuť.

Montelpulciano můžeme obecně díky přirozené kyselosti kombinovat s velkým množstvím potravin. Silná příchuť bylin a tabáku spolu s taninem však vyžaduje bohatší a chutnější potraviny.

Z masových pokrmů můžeme jmenovat pečené vepřové rameno, hovězí burger s houbami a grilovaná hovězí prsa..

Podáváme také se zapečenými špagetami ze sýrem, k zralému čedaru, parmazánu, Asiago plněné zeleninou.

Podáváme při 18 °C - 20 °C

Obsah alkoholu 13.0 %

 

Vinařství SONBERK, vítej v naší nabídce

Hurá, hurá, podařilo se nám sjednat pro vás vynikající vína z nabídky vinařství Sonberk, které se nachází na jižních a jihozápadních svazích v blízkosti Pálavy, jednoho z nejkrásnějších koutů Moravy.

Pálava kopec

Představujeme naše italská vína III

Můžeme konstatovat,že za poměrně krátkou dobu  naše italská vína našla svoje zákazníky. Nyní se tedy budeme věnovat jednotlivým druhům a představíme si jejich vlastnosti. Jako třetí bude představeno CABERNET SAUVIGNON  z řady CASTANOVE, které patří rovněž mezi vína,která si naši členové klubu oblíbili.

Odrůda  CABERNET SAUVIGNON  je původní modrá francouzská odrůda, vzniklá pravděpodobně křížením CABERNET FRANC x SAUVIGNON.. Do SOK byla zapsána v roce 1980.

Hrozny se opatrně lisují, macerace probíhá v nádržích z nerezové oceli při teplotě 28 °C po dobu 6 - 10 dnů. Macerace je cílena pro získávání jemnějších tříslovin a pro charakter vína s velkou strukturou a rovnováhou.  Fermentace a zrání potom probíhá v nerezových tancích a barikových sudech. Po dokončení procesu víno před expedicí leží v lahvích nejméně čtyři měsíce.

Barva je tmavě rubínově červená. Vůně je složitá s příjemným pikantním nádechem černých třešní, zeleného pepře a suchého sena. Víno je plné, příjemně zabarvené, v dochuti můžeme poznat stopy malin a ostružin.

Díky  taninové struktuře můžeme doporučit k tučným pokrmům, k houbám a chřestu.

Z masových pokrmů můžeme vybrat pečeně, dušená masa, marinovaný steak a zvěřinu s omáčkou.

Z dalších pokrmů je vhodné např. pokrmům s lanýži,k pizze se žampiony a další zeleninou, k milánskému risottu.

Podáváme při 18 °C - 20 °C

Obsah alkoholu 12,5 %

 

CABERNET SAUVIGNON CASTANOVE CREA

Představujeme naše italská vína II

Můžeme konstatovat,že za poměrně krátkou dobu  naše italská vína našla svoje zákazníky. Nyní se tedy budeme věnovat jednotlivým druhům a představíme si jejich vlastnosti. Jako druhé bude představeno CHARDONNAY z řady CASTANOVE, které patří rovněž mezi naše nejprodávanější vína.

Odrůda  Chardonnay patří mezi světově nejvíce pěstované odrůdy. Původ má pravděpodobně ve Francii  v Burgundsku, ale můžeme se s ním potkat po celém světě. Vznikla křížením odrůdy Heunisch a Pinot Noir. Do SOK byla zapsána v roce 1987.

Hrozny se roztřídí, zpracují a lisují. Fermentace probíhá v nerezových tancích s kontrolovanou teplotou po dobu 6 měsíců, to napomáhá uvolnění aromatických látek. Před expedicí leží víno v lahvích min. dva měsíce.

Barva je slámově žlutá s intenzivní, dlouho přetrvávající vůní.Ve vůni můžeme poznat stopy ovoce, jako je jablko, hruška, ananas, mango. Víno je jako celek harmonické, delikátní se středním tělem s líbivým koncem.

Jestli hledáte lehké bílé víno s květinovými a ovocnými tóny je potom naše CHARDONNAY právě to, co hledáte NA ZDRAVÍ !!!

Můžeme doporučit ke kuřeti se sladkou omáčkou, k pokrmům z krabů, krevet. Velmi vhodné ke kuřecím a krůtím prsům, vepřovému jazyku, a k mořským plodům treska, losos, jeseter, krabi, mušle, ústřice.

Ze sýrů bude vhodná volba jemný kozí sýr, zelenina potom jako hrášek, cuketa chřest, dálé bílé houby a lanýže.

Podáváme při 10-12 °C

Obsah alkoholu 12,5 %

 Jako malou pozornost pro Vás jsme CHARDONNAY zařadili do Valentýnské edice. Od 3.2. do 14.2. je na CHARDONNAY  Valentýnská sleva 15% ze základního MOC.

Chardonnay Castanove CREA

Stránka 5 z 10 - 100 položek celkem