Aktuality

Pozvánka na 6.pražskou degustaci

Vážení a milí příznivci vína a členové našeho klubu, po prázdninách si představíme novinky roku 2018 z Vinařství ŠTĚPÁN MAŇÁK. Můžeme se těšit na známé i méně známé odrůdy, ale v každém případě na skvělá a zajímavá vína.

Pozvánka Degustace 19.9.19 Praha -1

Letní osvěžení

S koncem jara a začátkem léta přichází opět do obliby Frizzante.

Frizzante je jemně perlivé víno na způsob italského Proseca.

Prosecco je v Itálii oblíbené pro nízkou cenu a používá se jako náhražka drahého šampaňského vína.   

Perlivé víno frizzante se vyrábí   metodou Charmat,  od šumivých vín se liší pouze malým tlakem v láhvi do 0,25 MPa a proto se nesmí označovat jako šumivé. 

Pro letní osvěžení můžeme nabídnout Frizzante Muškát Moravský 2018 a Frizzante Zweigeltrebe rosé 2018

Frizzante Muškát + Zwelgeltrabe 2018 VD

 

Svátek matek

Dnes je významný den pro všechny ženy i muže. Slavíme totiž svátek matek.

A tak můžeme maminkám popřát i úryvkem z básně Jaroslava Seiferta:

"Přeji Ti dnes v den Tvého svátku
- ve slově Tvého velké T -
no vida, už mám druhou řádku
a pokračuji ve větě:

štěstí zdraví – po t se píše ě –
a zdraví – a pak selhává
už nadobro má fantazie,
tak přízemní a kulhavá."

A ke kytičce třeba z lučního kvítí můžeme přidat i dobré víno. Pro dnešní den pro členy klubu zvláštní sleva 5 % k jejich slevě. Maminky, na zdraví....


Italská vína vybalujeme

Druhá srbská degustace 25.5.2019

Vážení a milí členové našeho klubu, nadšení milovníci dobrého vína, tak , jak již proběhla úspěšná degustace vín z vinařství ŠTĚPÁN MAŇÁK v Praze, můžeme se také těšit na vynikající vína z tohoto vinařství i u nás v Srbech a to v sobotu 25.5. od 19 hodin v klubovně na hřišti. 

Pozvánka Degustace 25.5

Proběhla 5. degustace v Praze

Ve čtvrtek v Praze proběhla degustace Vinařství pod Radobýlem a Vinařství SONBERK. Účastníci degustace se měli možnost seznámit s velmi kvalitními suchými víny, na která se obě vinařství specializují. Pomyslnými vítězi degustace se z bílých vín stal RIESLING 2015 VOC z Vinařství SONBERK a z červených vín PINOT NOIR 2016 z Vinařství POD RADOBÝLEM. I milovníci polosuchých a polosladkých vín ocenili jejich kvalitu. Po degustaci byly členům klubu rozdány klubové slevové karty SPHERE, které jsme pro členy klubu objednali jako účastníci akce "Nakupujte výhodně ve světě vína", kterou pořádá Vinařský institut

5.pražská degustace 25.4.2019

Dobrý podvečer,

vážení členové našeho klubu a milí příznivci dobrého vína. Dovoluji si Vás pozvat na 5.pražskou degustaci tentokrát Vinařství pod Radobýlem a vinařství Sonberk. opět v hotelu INOS dne 25.4. od 18 hodin. Obě vinařství se specializují na suchá vína a o jejich kvalitách svědčí nejen to, že jsou vína v krátké době po uvedení na trh často vyprodána, ale i ocenění na odborných soutěžích. Budou tedy mezi sebou o Vaši přízeň soutěžit vinařství z Čech i z Moravy. Na jedné straně vinice v blízkosti Radobýlu ovlivněné čedičem, na druhé straně bude prezentována úrodná Pálava.
 
Přeji příjemný gastronomický zážitek.
 
Vladislav Kos
 
Představujeme naše italská vína VI.

Jsme velmi rádi,že za poměrně krátkou dobu  si naše italská vína našla svoje zákazníky. Nyní se tedy budeme věnovat jednotlivým druhům a představíme si jejich vlastnosti. Jako šesté bude představeno PRIMITIVO DEL SALENTO z řady VINO E, které patří mezi vína, která zákazníci poptávají.

Víno PRIMITIVO SALENTO má dlouhý historický původ. Do oblasti SALENTO bylo dovezeno před více než dvěma tisící lety z daleké Dalmácie První zmínky však pocházejí z druhé poloviny 18. století, kdy Don Philip Francesco Indelicati  zjistil, že mezi odrůdami pěstovanými na jeho vinicích byla jedna zvlášť tmavá, sladká, a chutná, která dozrávala jako první.a mohla být sklízena již v srpnu. Zde tedy vznikl název hroznu PRIMITIVO (první.)

Hrozny jsou probrány, očištěny, jemně lisovány. Macerace probíhá ve vodorovných rotačních vinifikátorech o oblemu 500 hl. Během těchto 10-14 dnů probíhá také kontrolovaná fermentace při teplotě né vyšší než 30 °C. Po té víno dozrává v barikových sudech po dobu 6 měsíců. Po dokončení zrání v barikových sudech je víno stáčeno do lahví.

Barva je tmavě červená.  Ve vůni můžeme cítit  příchuť lesního ovoce, vůně je dlouhá a intenzivní. Chuťově zajímavá je stopa dubového sudu s náznaky borůvek a ostružin, chuť je silná, dlouhá, harmonická s vyšším podílem alkoholu..

Můžeme doporučit k červenýmm masům, k sýrům a zvěřině. Hodí se i k příjemně strávenému večeru ve dvou.

Servírujeme: 18 - 20 °C

Alkohol: 14 %

 Primitivo

 

Jsme partneři programu SPHERE a CARTE

Vážení a milí příznivci kvalitního vína, členové Vinného klubu Pod Kapličkou. Včera jsme podepsali Smlouvu o poskytování slev v programu SPHERE. Budeme tedy poskytovat slevy na víno držitelům karet SPHERE a CARTE ve výši 5-7 % na víno. Slevu můžete využít v košíku po zadání kódu (SP 1902), který si můžete potvrdit na www.sphere.cz.

sphere_card_180x77px

Představujeme naše italská vína V.

Můžeme konstatovat,že za poměrně krátkou dobu  naše italská vína našla svoje zákazníky. Nyní se tedy budeme věnovat jednotlivým druhům a představíme si jejich vlastnosti. Jako páté bude představeno PINOT GRIGIO z řady VINO E, které patří k vyhledávaným vínům našeho e-shopu.

Odrůda  PINOT GRIGIO   je v  Itálii nejrozšířeněnjší název pro RULANDSKÉ ŠEDÉ. Je to starobylá francouzská odrůda, která vznikla pupencovou mutací z Rulandského modrého. Do SOK byla zapsána v roce 1941 jako Burgundské šedé. V roce 1993 došlo ke změně názvu na Rulandské šedé po nedohodě a žaloby Francie na tehdejší ČSSR pro nedovolené používání názvu Burgundské. (Stejně jako Rulandské modré a Rulandské bílé).

Hrozny se sklízí ručně v druhé polovině září. Lisování probíhá za studena. Probíhá kontrolovaná fermentace při teplotě ne vyšší než 16 °C. Dále po dobu šesti měsíců se fermentuje v nerezových tancích.

Má slámově žlutou barvu s nazelenavými odlesky. Vůně je plná, s květinovými a ovocnými tóny. Chuť je plná, jemná, harmonická s dotekem zralé hrušky.

Pinot Grigio se perfektně hodí k předkrmům, ke grilované zelenině, a mladým sýrům. Zvláště vhodný je potom k úpravě sladkovodních ryb, jako je pstruh na grilu.

Podáváme při 10 °C - 12 °C

Obsah alkoholu 13.0 %

Pinot-Grigio

 

Stránka 1 z 7 - 65 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.