Aktuality

Vinařství Lahofer, vítej v naší nabídce

Vinařství Lahofer, vítej v naší nabídce. Zařazením vín z vinařství Lahofer zaplňujeme pomyslnou mezeru, neboť vína ze Znojemské podoblasti nám zatím v nabídce chyběla. Můžeme tedy ochutnat sladký Sauvignon., polosuché Rulandské šedé, suché Veltlínské zelené VOC, a suchý Ryzlink rýnský VOC. Každé z těchto vín zaujalo i odbornou porotu a získalo nejedno ocenění. Vinařství Lahofer je jedno z největších v rámci ČR a po Znovínu Znojmo druhé největší ve Znojemské podoblasti. Hospodaří na 430 ha a révu dodává i dalším vinařům. 

Prohlédnout nabízená vína

Ochutnali jsme pro Vás nová vína z Radobýlu
Hezký den,
 
máme pro Vás novinky našeho obchodu. Dovezli a ochutnali jsme pro Vás nová vína ročníku 2019 z Vinařství Pod Radobýlem. Vinařství se specializuje na suchá vína a v nabídce je opět jejich vyhlášený MOPR 2019. Nabídku dále obohatili o Ryzlink rýnský, Rulandské šedé, Tramín, Chardonnay Muller Thurgau a Pinot Noir rosé. Všechna vína jsou suchá, některá kabinetní, jiná zemská a nebo i s přívlastkem pozdní sběr.  Je pravopu, že těm, kteří mají rádi polosladká a sladká vína se touto nabídkou nezavděčíme, ale milovníci suchých vín si mohou vychutnat čedičové podloží vrchu Radobýl, kde většina vín je pěstována. Ochutnejte a uvidíte, že si vína z Radobýlu časem zamilujete.
 
Pro Pražáky mám příznivou zprávu, že na 1.10. je opět v hotelu INOS od 18 hodin plánována degustace vín Vinařství Štěpán Maňák, budeme od 28.8. do 29.8. ve Vinařství na nákupu. Pevně doufáme, že nám situace kolem COVID degustaci umožní. Budou zastoupena všechna vína od suchých po polosladké. Kapacita bude omezena na dvacet míst, takže komu se  po degustaci stýská můžete již rezervovat.
 
V Srbech se degustace uskuteční buď 10.10., nebo 17.10.
 
Komu již zásoba našich vín došla, stále dotujeme dopravu službou Messenger po 6 kusech cenou 50 Kč, takže doprava Vás vyjde na 100 Kč.
 
Hezký zbytek prázdnin s našimi víny.
Ochutnali jsme pro Vás
Hezký den,
 
na sobotní srbské ochutnávce jsme měli možnost se seznámit s novými italskými víny i ochutnat moravské stálice od Štěpána Maňáka.
 
MAZZOLADA PINOT GRIGIO je žluté, slámové barvy, zřetelné, příjemné vůně suchého sena a zelené ořechové slupky, s elegantní, velmi silnou chutí skvělé perzistence. Skvěle se hodí k bylinné kuchyni, výraznějším předkrmům, polévkám a pokrmům s vejci. Výborné také se zralými sýry, prosciuttem a
uzeninami.
MAZZOLADA ROSÉ BRIOSO slabě růžové barvy s fialovými odlesky, výrazné, ovocné vůně. Jeho příjemná perlivost, zbytek po fermentaci, se skvěle doplňuje se svěží, sametovou chutí se stopou mandle.
Perfektní víno na volný čas, jako aperitiv nebo s tučnějšími it. předkrmy.
CABERNET SAUVIGNON TERRE DI CHIETI IGP CASTANOVE CREA
Barva tohoto vína je rubínově červená. Vůně je široká s příjemně pikantním nádechem a s dotykem černých třešní, malých bobulí, zeleného pepře a suchého sena. Víno je plné, v dochuti cítíme dotek malin a ostružin. Víno je elegantní a v chuti intenzivní.
Doporučujeme k pečeným červeným masům, dušeným masům, k marinovaným steakům a k zvěřině v omáčce. Vhodné je podávat k lanýžům, k pizze se žampiony a k milánskému risottu.
DSC_1869
Nová italská vína v nabídce
Hezký den,
 
na včerejší srbské ochutnávce jsme úspěšně prezentovali nová italská vína. Z bílých vín nejvíce zaujalo GRILLO DOC ORGANIC LAMURA. Víno v produkci BIO  pocházející z oblasti Valle di Bellice ze západní Sicílie zaujme jemnou vůní a osvěžující komplexní chutí.
Z červených vín si první příčku vydobylo MONTEPULCIANO D´ABRUZO DOC LA BORGATA, které přesvědčilo komplexní chutí zralého ovoce s bohatou strukturou, stopou amerického a francouzského sudu a vyváženými tóny koření a zralých třešní.
Ze šumivých vín potvrdilo svoji nadvládu PROSECCO MILLESIMATO DOC BRUT MAZZOLADA. Víno pocházející z východního Benátska je charakteristické vůní bílých květin s tóny zeleného jablka. Jemná, ale vytrvalá perlivost zvýrazňuje jeho dobře vyváženou, příjemně ovocnou chuť.
 
 
 
Obrázek článku
Pozvánka na 5. srbskou degustaci

Zima se pomalu chýlí ke konci, vánoční zásoby vína zmizely v našich útrobách, tak je pomalu čas doplnit  vína, která nás zahřejí na duši i  na těle..

Pozvánka 29.02.2020 Srby -1

PINOT NOIR 2017 z Radobýlu

Může se v Čechách vyrobit skvělé červené víno? Odpověď na tuto otázku nám dává Vinařství pod Radobýlem svým skvělým PINOT NOIR 2017. Rulandské modré z trati Pod Radobýlem, kde se nachází čedič a přes den akumuluje teplo a v noci ho vyzařuje dává vínu možnost skvělého dozrání. Při ručním sběru a následné redukci jsou vybrány ty nejlepší hrozny. Následné zpracování části hroznů karbonickou macerací a částečně kvašením v sudech ze slavonského dubu dává vínu prostor pro dotvoření chuti a rozvinutí vůně. Dále dochází ke kupáži těchto dvou variant a následnému dalšímu zrání v dubových sudech po dobu 24 měsíců. Výsledkem je potom víno celkově vyvinuté, plné, kulaté, ale  dávající ještě prostor pro jeho vývoj. Následuje tak svého předchůdce PINOT NOIR 2016,  které bylo přijato trhem velmi vstřícně a i s jistým překvapním, že toto skvělé víno vzniklo v Čechách. Objednejte u nás a přeneste se s tímto vínem na vrch Radobýl, kde i K.H.Mácha obdivoval České středohoří...

https://www.vkpodkaplickou.cz/vino/pinot-noir-2017-suche-vpr/

Radostné objevy

Tak, jako se možná  těší prvňáček na školu, nebo později děti na Ježíška, tak se můžeme vždy těšit  na to, čím nás Vinařství Štěpán Maňák překvapí. Tentokrát je to skvělé, odvážné cuvée 4BLEND. Můžeme vychutnat čtyři odrůdy, Pálavu, Tramín červený Gewurztraminer a Děvín v jednom lahodném nápoji. Po 12 měsíčním zrání ve francouzském páleném dubu se zrodilo něco výjimečného a chuťově velmi zajímavého, 4BLEND... 

https://www.vkpodkaplickou.cz/vinarstvi-stepan-manak/4blend-c-s-1838-polosuche-sm/

Ke krbu a k pohodě

I když sezona letních grilovaček je ještě v nedohlednu, nic nám nebrání , abychom mohli vychutnat skvělá vína třeba při romantické večeři u krbu. Plápolající polínka, tichý praskot a vůně vyschlého dřeva a ........... naše vína k tomu. Co více si můžete přát???

Alibernet 2015

Víno s temně sytou barvou, zrálo v dubových sudech,chuť připomíná vyzrálé pstružiny a černý rybíz

Doporučujeme: k červeným hovězím masům.

Fratava 2016

je odrůda, která byla začleněna do SOK v roce 2008, vznikla křížením odrůd Frankovka a Svatovavřinecké.

Díky své pevné struktuře ji lze doporučit jako doplněk k různým úpravám tmavého masa, ke grilovaným a kořeněným pokrmům.

Víno jemně višňové barvy má intenzivní aroma lesního ovoce, hřebíčku a vavřínu. Chuť je výrazná kořenitá s pepřovou tříslovinkou a výrazem peckovitého ovoce. Chuť dlouho doznívá. Víno bylo pouze hrubě filtrováno, aby nedošlo k narušení harmonie.

Pint Noir 2016

Macerace probíhala v sudech ze slavonského a francouzského dubu, kde zrálo víno po dobu 3 měsíců, potom proběhlo šetrné lisování. Kupáž obou variant sudů a nerezu a další zrání v dubových sudech a nerezu po dobu 14 měsíců. Lahvování duben 2018.

Víno je vskutku vymazlené a dokazuje, že i v Čechách se nechají vyrobit skvělá červená vína.

Ideální k pečeným masům, k letní grilovačce, zvěřině, drůbeži, také k pokrmům zhub, a k různým druhům sýrů. 

Rubínová barva je typická pro rulandské modré z chladnějších oblastí. Vůně charakteristická pro danou odrůdu červeného bobulového ovoce s nádechem hořké čokolády. V chuti třešeň s kořeněnou tříslovinkou a s dlouhým závěrem.

 

Omezená nabídka do doprodání posledních kusů, sleva při zakoupení všech třech vín najednou do 14.2. nebo do vyprodání zásob.

https://www.vkpodkaplickou.cz/vino/alifrapin/

Stránka 1 z 8 - 78 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.