Aktuality

Pozvánka na 5. srbskou degustaci

Zima se pomalu chýlí ke konci, vánoční zásoby vína zmizely v našich útrobách, tak je pomalu čas doplnit  vína, která nás zahřejí na duši i  na těle..

Pozvánka 29.02.2020 Srby -1

PINOT NOIR 2017 z Radobýlu

Může se v Čechách vyrobit skvělé červené víno? Odpověď na tuto otázku nám dává Vinařství pod Radobýlem svým skvělým PINOT NOIR 2017. Rulandské modré z trati Pod Radobýlem, kde se nachází čedič a přes den akumuluje teplo a v noci ho vyzařuje dává vínu možnost skvělého dozrání. Při ručním sběru a následné redukci jsou vybrány ty nejlepší hrozny. Následné zpracování části hroznů karbonickou macerací a částečně kvašením v sudech ze slavonského dubu dává vínu prostor pro dotvoření chuti a rozvinutí vůně. Dále dochází ke kupáži těchto dvou variant a následnému dalšímu zrání v dubových sudech po dobu 24 měsíců. Výsledkem je potom víno celkově vyvinuté, plné, kulaté, ale  dávající ještě prostor pro jeho vývoj. Následuje tak svého předchůdce PINOT NOIR 2016,  které bylo přijato trhem velmi vstřícně a i s jistým překvapním, že toto skvělé víno vzniklo v Čechách. Objednejte u nás a přeneste se s tímto vínem na vrch Radobýl, kde i K.H.Mácha obdivoval České středohoří...

https://www.vkpodkaplickou.cz/vino/pinot-noir-2017-suche-vpr/

Radostné objevy

Tak, jako se možná  těší prvňáček na školu, nebo později děti na Ježíška, tak se můžeme vždy těšit  na to, čím nás Vinařství Štěpán Maňák překvapí. Tentokrát je to skvělé, odvážné cuvée 4BLEND. Můžeme vychutnat čtyři odrůdy, Pálavu, Tramín červený Gewurztraminer a Děvín v jednom lahodném nápoji. Po 12 měsíčním zrání ve francouzském páleném dubu se zrodilo něco výjimečného a chuťově velmi zajímavého, 4BLEND... 

https://www.vkpodkaplickou.cz/vinarstvi-stepan-manak/4blend-c-s-1838-polosuche-sm/

Ke krbu a k pohodě

I když sezona letních grilovaček je ještě v nedohlednu, nic nám nebrání , abychom mohli vychutnat skvělá vína třeba při romantické večeři u krbu. Plápolající polínka, tichý praskot a vůně vyschlého dřeva a ........... naše vína k tomu. Co více si můžete přát???

Alibernet 2015

Víno s temně sytou barvou, zrálo v dubových sudech,chuť připomíná vyzrálé pstružiny a černý rybíz

Doporučujeme: k červeným hovězím masům.

Fratava 2016

je odrůda, která byla začleněna do SOK v roce 2008, vznikla křížením odrůd Frankovka a Svatovavřinecké.

Díky své pevné struktuře ji lze doporučit jako doplněk k různým úpravám tmavého masa, ke grilovaným a kořeněným pokrmům.

Víno jemně višňové barvy má intenzivní aroma lesního ovoce, hřebíčku a vavřínu. Chuť je výrazná kořenitá s pepřovou tříslovinkou a výrazem peckovitého ovoce. Chuť dlouho doznívá. Víno bylo pouze hrubě filtrováno, aby nedošlo k narušení harmonie.

Pint Noir 2016

Macerace probíhala v sudech ze slavonského a francouzského dubu, kde zrálo víno po dobu 3 měsíců, potom proběhlo šetrné lisování. Kupáž obou variant sudů a nerezu a další zrání v dubových sudech a nerezu po dobu 14 měsíců. Lahvování duben 2018.

Víno je vskutku vymazlené a dokazuje, že i v Čechách se nechají vyrobit skvělá červená vína.

Ideální k pečeným masům, k letní grilovačce, zvěřině, drůbeži, také k pokrmům zhub, a k různým druhům sýrů. 

Rubínová barva je typická pro rulandské modré z chladnějších oblastí. Vůně charakteristická pro danou odrůdu červeného bobulového ovoce s nádechem hořké čokolády. V chuti třešeň s kořeněnou tříslovinkou a s dlouhým závěrem.

 

Omezená nabídka do doprodání posledních kusů, sleva při zakoupení všech třech vín najednou do 14.2. nebo do vyprodání zásob.

https://www.vkpodkaplickou.cz/vino/alifrapin/

Doprodej Svatomartinských vín

Loňská sezona je již za námi, ale přesto se můžeme pozastavit u mladých vín, představených v loňském roce. Ze Svatomartinských nám k doprodeji zbyly 4 ks Svatovavřineckého a 6 ks Muller Thurgau.  Jedná se o mladá, svěží, ovocitá vína, která zaujmou přes svoji mladost svojí chutí, vůní a lehkým projevem.

https://www.vkpodkaplickou.cz/svatomartinska/

Ryzlink vlašský a Rulandské šedé v sladké podobě
I když už jsou Vánoce a Silvestr za námi, i nyní si můžeme dopřát výjimečná vína. Naším tipem jsou Ryzlink vlašský, výběr z bobulí a Rulandské šedé, výběr z cibéb. Ryzlink vlašský vás zaujme svěží minerální vůní s ovocnými a citrusovými tóny a plnou chutí s lehkou kyselinkou doplněnou o chuť medu. Rulandské šedé nabízí harmonii cukru a medoviny a plnou intenzivní vůni s nádechem po botritidě.

 

Obě vína najdete nově u nás na e-shopu. DO 31.1. akční sleva !!!

DSC_1851

Pozvánka na 7. pražskou degustaci

Tak už tady opět máme podzim. A s podzimními dny se nabízí i více času posedět s přáteli nad sklenkou dobrého vína.. Abyste si mohli lépe vybrat, je tady pro Vás 7,.pražská degustace, tentokrát se zajímavými víny z "Vinařství pánů z Lipé". Toto vinařství si již i přes svoji krátkou historii vydobylo svoje místo na trhu a zákazníci se k jejich vínům rádi vracejí. Přijďte tedy ochutnat průřez toho nejlepšího, co Vinařství v jednotlivých řadách nabízí....

Pozvánka Degustace 14.11.19 Praha -1

Pozvánka na 6.pražskou degustaci

Vážení a milí příznivci vína a členové našeho klubu, po prázdninách si představíme novinky roku 2018 z Vinařství ŠTĚPÁN MAŇÁK. Můžeme se těšit na známé i méně známé odrůdy, ale v každém případě na skvělá a zajímavá vína.

Pozvánka Degustace 19.9.19 Praha -1

Letní osvěžení

S koncem jara a začátkem léta přichází opět do obliby Frizzante.

Frizzante je jemně perlivé víno na způsob italského Proseca.

Prosecco je v Itálii oblíbené pro nízkou cenu a používá se jako náhražka drahého šampaňského vína.   

Perlivé víno frizzante se vyrábí   metodou Charmat,  od šumivých vín se liší pouze malým tlakem v láhvi do 0,25 MPa a proto se nesmí označovat jako šumivé. 

Pro letní osvěžení můžeme nabídnout Frizzante Muškát Moravský 2018 a Frizzante Zweigeltrebe rosé 2018

Frizzante Muškát + Zwelgeltrabe 2018 VD

 

Stránka 1 z 8 - 73 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.