PLATBY PŘES BRÁNU PAYS JSOU ZRUŠENY. PAYS JE PRO NAŠE POTŘEBY DRAHÝ. PRO PŘEPOSLÁNÍ Z ÚČTU PAYS NA NÁŠ ÚČET ÚČTUJE DALŠÍ POPLATKY.

Představujeme naše italská vína III

Můžeme konstatovat,že za poměrně krátkou dobu  naše italská vína našla svoje zákazníky. Nyní se tedy budeme věnovat jednotlivým druhům a představíme si jejich vlastnosti. Jako třetí bude představeno CABERNET SAUVIGNON  z řady CASTANOVE, které patří rovněž mezi vína,která si naši členové klubu oblíbili.

Odrůda  CABERNET SAUVIGNON  je původní modrá francouzská odrůda, vzniklá pravděpodobně křížením CABERNET FRANC x SAUVIGNON.. Do SOK byla zapsána v roce 1980.

Hrozny se opatrně lisují, macerace probíhá v nádržích z nerezové oceli při teplotě 28 °C po dobu 6 - 10 dnů. Macerace je cílena pro získávání jemnějších tříslovin a pro charakter vína s velkou strukturou a rovnováhou.  Fermentace a zrání potom probíhá v nerezových tancích a barikových sudech. Po dokončení procesu víno před expedicí leží v lahvích nejméně čtyři měsíce.

Barva je tmavě rubínově červená. Vůně je složitá s příjemným pikantním nádechem černých třešní, zeleného pepře a suchého sena. Víno je plné, příjemně zabarvené, v dochuti můžeme poznat stopy malin a ostružin.

Díky  taninové struktuře můžeme doporučit k tučným pokrmům, k houbám a chřestu.

Z masových pokrmů můžeme vybrat pečeně, dušená masa, marinovaný steak a zvěřinu s omáčkou.

Z dalších pokrmů je vhodné např. pokrmům s lanýži,k pizze se žampiony a další zeleninou, k milánskému risottu.

Podáváme při 18 °C - 20 °C

Obsah alkoholu 12,5 %

 

CABERNET SAUVIGNON CASTANOVE CREA