Vepřová panenka ala Vinný klub a k ní Frankovka rosé

Vážení milovníci vína a jídla, předkládám tip na lehkou letní večeři.

Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na  1 a půl centimetru silné kousky. Necháme do druhého dne odležet ve směsi z olivového oleje, grilovacího koření a bazalky.

Odleženou vepřovou panenku krátce orestujeme na pánvi. Mezitím připravíme kořenovou zeleninu na másle s přidání bazalky. Orestovanou vepřovou panenku po té  pozvolna dusíme na pánvi s pokličkou a přidáme připravenou zeleninu. Necháme cca 15 minut na stupni 3 u sporáku dokončit. Podáváme na listu ledového salátu. Můžeme podle chuti dozdobit česnekovým, nebo jogurtovým dresingem.

K tomuto pokrmu doporučujeme  Frankovku rosé z Vinného domu z naší nabídky.

www.vkpodkaplickou.cz/vino/frankovka-rose-2016-vd/

 

 

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.