PŘIPRAVUJEME PRAVIDELNĚ OTEVŘENÝ KLUB V SRBECH V SOBOTU OD 14-17 HODIN. SLEDUJTE TYTO STRÁNKY a Facebook:

Představujeme naše italská vína VI.

Jsme velmi rádi,že za poměrně krátkou dobu  si naše italská vína našla svoje zákazníky. Nyní se tedy budeme věnovat jednotlivým druhům a představíme si jejich vlastnosti. Jako šesté bude představeno PRIMITIVO DEL SALENTO z řady VINO E, které patří mezi vína, která zákazníci poptávají.

Víno PRIMITIVO SALENTO má dlouhý historický původ. Do oblasti SALENTO bylo dovezeno před více než dvěma tisící lety z daleké Dalmácie První zmínky však pocházejí z druhé poloviny 18. století, kdy Don Philip Francesco Indelicati  zjistil, že mezi odrůdami pěstovanými na jeho vinicích byla jedna zvlášť tmavá, sladká, a chutná, která dozrávala jako první.a mohla být sklízena již v srpnu. Zde tedy vznikl název hroznu PRIMITIVO (první.)

Hrozny jsou probrány, očištěny, jemně lisovány. Macerace probíhá ve vodorovných rotačních vinifikátorech o oblemu 500 hl. Během těchto 10-14 dnů probíhá také kontrolovaná fermentace při teplotě né vyšší než 30 °C. Po té víno dozrává v barikových sudech po dobu 6 měsíců. Po dokončení zrání v barikových sudech je víno stáčeno do lahví.

Barva je tmavě červená.  Ve vůni můžeme cítit  příchuť lesního ovoce, vůně je dlouhá a intenzivní. Chuťově zajímavá je stopa dubového sudu s náznaky borůvek a ostružin, chuť je silná, dlouhá, harmonická s vyšším podílem alkoholu..

Můžeme doporučit k červenýmm masům, k sýrům a zvěřině. Hodí se i k příjemně strávenému večeru ve dvou.

Servírujeme: 18 - 20 °C

Alkohol: 14 %

 Primitivo